Dok se u javnosti vode veštački nametnute polemike oko toga ko je danas lider opozicione koalicije Savez za Srbiju, da li je to Dragan Đilas ili Boško Obradović, skriven od javnosti stvarni šef te opozicione grupe Mlađan Đorđević, čovek koji je spojio Đilasa i Obradovića, nastavlja da sprovodi plan potpnog uništenja Demokratske stranke. Đorđević je stajao iza plana da se Demokratska stranka prvo otera u dužničko ropstvo, da bi onda, finasijski uništena, bila preuzela i, postavljanjem na njeno čelo Zorana Lutovca, iskorišćena njena stranačka struktura za stvaranje Saveza za Srbiju. Ovaj plan poslušno je sprovodio Đorđevićev kum Dragan Đilas, bivši predsednik DS-a, koji je period liderstva na čelu stranke iskoristio za enormno lično bogaćenje, dok je za to vreme stranka stara preko 100 godina otišla stečaj.

Tako je ovaj dvojac partnera kumova, uspeo da uništi najstariju stranku u Srbiji, koja je tokom čitavog svog postojanja predstavljala simbol demokratske ideje i predvodnika u borbi za moderne evropske vrednosti, a koja je u poslednjih nekoliko meseci utopljena u savez u kome vodeću ulogu ima klero-nacionalistički pokret Dveri.

 Iako su operativno vođenje protesta u Srbiji u potpunosti preuzeli pokret Dveri i Boško Obradović, koji deluju direktno po nalozima Mlađana Đorđevića, kako bi u očima zapadnih administracija protesti i dalje delovali kao građanski, Đorđevićeva uloga se skriva od javnosti, dok se Dragan Đilas lažno predstavlja kao ključni politčki lider tog dela opozicije.

Svoju moć Đorđević crpi iz njegovih tesnih odnosa sa parafinasijskim fondacijama, ličnih kontakata sa ekstremnim frakcijama crkve, ali i bliskih kontakata sa pojedinim uticajnim krugovima bliskih Kremlju, zbog čega postoje brojne indicije da se njegove aktivnosti na Balkanu odvijaju po nalogu mentora iz pojedinih ruskih paradržavnih i obaveštajnih struktura.

Mlađan Đorđević je generalnu probu za sve što se sada dešava u Srbiji, imao u Podgorici tokom 2015. i 2016. godine gde je odigrao jednu od ključnih uloga u organizaciji protesta crnogorske opozicije, a potom i u organizaciji neuspelog državnog udara. Iako u Srbiji skoro da ne postoji podrška građana za ovaj reciklirani eksperiment Mlađana Đorđevića, model koji je primenjivan u Podgorici, Makedoniji, ali i drugim državama kako regiona, tako i širom sveta, potpuno je preslikan i u Srbiji. 

Pozadina je identična, preuzimanje vlasti bez izbora i podrške naroda. Do tog cilja dolazi se stavranjem krize, počev od šetnji praćenih pokušajima nasilnih upada u institucije, preko najava formiranja šator naselja i kampovanja demonstranata ispred vladinih zgrada, provocirajem sukoba sa policijom i neistomišljenicima, i naravno kroz medije u kojima se mogu videti identični slogani, ikonografija, identična grafička rešenja, pa čak i istovetni novinski tekstovi i analize, koji se danas reciklirani ponovo štampaju, ali protiv Srbije.

U iscrpnom dosijeu Antidota možete pronaći sve detalje o ulozi i aktivnostima Mlađana Đorđevića, kao osobe koja stoji iza organizovanja nasilja u Srbiji, o njegovim bliskim  odnosima sa ekstremnim crkvenim krugovima i mitropolitom Amfilohijem Radovićem i posebno odnosima sa ruskim generalom Leonidom Rešetnjikovim i njegovim Institutom za strateška istraživanja (RISI)

U dosijeu se, takođe, nalaze i informacije o Đorđevićevim pokušajima da u saradnji sa Vojnim sindikatom Srbije i organizacijom VOD formira paravojne grupe u Srbiji, ali i neuspehu njegove nedavne posete Moskvi kada za svoje naume u Srbiji ipak nije uspeo da pridobije podršku ruskih zvaničnika. Za razliku od njih, Đorđević uživa otvorenu i nepodeljenu podršku paradržavnih nacionalističkih struktura u Rusiji, posebno od generala Rešetnjikova i ljudi i organizacija povezanih sa njim.

 

Kompletan dosije možete pročitati na sledećem linku: https://www.anti.media/istrazivanja/dosije/ko-je-mladan-dordevic-siva-eminencija-saveza-za-srbiju/