Gostujući  na televiziji N1, Vuk Jeremić, predsednik Narodne stranke i jedan od lidera opozicije, demantovao je da njegovi milionski prihodi potiču iz korupcionaških i kriminalnih poslova u koje je upleten, a čiji je epilog trogodišnja kazna zatvora, njegovom glavnom sponzoru Patriku Hou, koja je 26. marta potvrđena pred drugostepenim sudskim većem u Njujorku.
Tom prilikom, Jeremić je decidno izjavio, da su njegovi mesečni prihodi i milionski iznosi na računima, rezultat činjenice da je on “već godinu dana zaposlen kao član borda švajcarskog investicionog fonda Partners Group”, zadržavajući diskreciono pravo da ne saopšti koliko to iznosi na mesečnom nivou, ali jasno stavljajući do znanja da član borda, kako je sam rekao, “drugog na svetu investicionog fonda”,  mora da ima stotine hiljada evra mesečnih prihoda, zbog čega je sasvim prirodno da na računima ima iznose u milionima eura.
Iako se već iste večeri ova izjava pokazala kao neistinita, jer je jednostavnim uvidom u portal ovog fonda bilo jasno da se Jeremić lažno predstavio članom borda, manipulišući dokumentima u kojima se Jeremić pominje kao učesnik na konferencijama “Partners Group”, PR služba Narodne stranke  pokušala je da njegovu laž predstavi pogrešnom izjavom, te da Jeremić jeste član, ne baš borda, već Savetodavnog veća, ali da te stotine hiljada mesečnih prihoda svakako ostvaruje od “drugog na svetu najvećeg investicionog fonda”.
Sam Jeremić je odmah posle ove emisije nestao iz javnosti, a naši novinari su otkrili da je upravo zbog kontrole štete koju načinio izjavljujući ovu laž, hitno odleteo u Singapur na konferenciju “The rise of China”, koju je organizovala “Partners Group”, kako bi se tamo sreo sa osobama zaduženim za medije i pokušao da nekako sredi neprijatnosti i ovome fondu, ali i da spreči zvanične izjave predstavnika ovog fonda kako ne bi dospele do medija u Srbji.
Posle dvonedeljnih nastojanja naših novinara da od čelnika ove kompanije dobijemo odgovore o Jeremićevom angažovanju, predstavnica za medije “Partners Group” Jenny Blinch izjavila je  za Antidot da “Vuk Jeremić nije zaposlen u investicionom fondu 'Partners Group', već je angažovan samo kao spoljni saradnik u okviru projekta 'PG Life' i to kao član Međunarodnog savetodavnog veća”.
S obzirom da je u pitanju neprofitno orijentisan, društveno odgovoran projekat koji prati ciljeve Agende UN o održivom razvoju, savetodavno učešće u njemu ne podrazumeva ni platu, ni mesečna primanja, a najmanje  milionske zarade kojima Jeremićpokušava da opravda svoje sumnjivo stečeno bogatstvo, što mu je ovom prilikom očigledno bila namera.

Jeremić nije stalno zaposlen u fondu “Partners Group”, niti je "član borda”, niti je taj investicioni fond drugi po veličini u svetu, kako je to lider Narodne stranke pokušao da obmane domaću i međunarodnu javnost.
Antidot podseća da je i ovog puta Jeremić javnost uskratio bilo kakvih pojašnjenja o tome šta tačno radi u fondu “Partners Group”, koje kvalifikacije i reference su ga preporučile za posao u toj kompaniji, ali i ono, što bi se u nekim drugim okolnostima, da nije reč o predsedniku jedne političke partije za koga je dokazano da se ranije finansirao iz kriminalnih izvora, možda i moglo smatrati nepristojnim pitanjem – koliko tačno iznosi njegova zarada?
S druge strane, Jeremićev pokušaj da milionske iznose kojima raspolaže opravda angažovanjem u okviru PG-a naišlo je na višenedeljno ćutanje čelnika ove kompanije koji su se, jasnim odbijanjem da javno stanu iza svog saradnika, zidom ćutanja ogradili od Jeremića i njegovog novca sumnjivog porekla.
U međuvremenu, u saradnji sa kolegama iz Hong Konga, novinari Antidota su došli do informacije da je u oktobru 2017. na račun CIRSD-a iz Hong Konga uplaćeno dodatnih 1,5 miliona dolara, što ukupnu sumu novca koju je lider Narodne stranke primio dovodi do 9 miliona dolara. Pomenutu tranšu na račun Jeremićeve nevladine organizacije uplatila je kompanija "Northern International Capital" koja je, prema dokumentaciji koju je Antidot dobio iz Hong Konga, povezana sa kompanijom "China Energy" i njenom fondacijom CEFC, na čijem čelu se, sve do hapšenja, nalazio Patrik Ho. 

Kompletan dosije o najnovijim kontroverzama vezanim za finansiranje Vuka Jeremića možete pročitati na sledećem linku:
https://www.anti.media/istrazivanja/dosije/uspon-i-pad-jeremicevih-finansijera/